У російській Думі пропонують створити "еталонний" список нецензурних слів і виразів

У Держдумі пропонують створити словник лайливих слів, який допоміг би суддям у винесенні вироків у справах, що стосуються образи особистості.

Депутат Держдуми, член вищої ради ЛДПР Михайло Дегтярьов підготував відповідні поправки в закон «Про Верховному суді РФ», - повідомляє ЕспресоTV з посиланням на "Независимую газету".

Законопроектом пропонується зобов'язати пленум Верховного суду Російської Федерації затвердити своїм рішенням словник лайливих і нецензурних слів і виразів російської мови у вигляді електронного документа, який розробляється, а також переробляється і доповнюється кожні 3 роки судовим департаментом при Верховному суді РФ спільно з експертами. Цей словник буде використовуватися при розгляді справ за статтями «Захист честі, гідності та ділової репутації» і «Образа».

Депутат каже, що, оскільки академічних словників лайок російської мови не існує, відсутність «еталонного» переліку лайливих слів і виразів стає серйозною перепоною для забезпечення єдності судової практики.

Згідно з положеннями законопроекту, зазначений словник стане обов'язковим для використання суддями та експертами в ході судового розгляду, якщо предметом спору є вживання лайки, в тому числі нецензурної.