Прокурор Києва каже, що кримінальне провадження проти нього у ГПУ підписали через "особисту неприязнь"

Прокурор Києва Сергій Юлдашев вважає, що заступник Генпрокурора Олексій Баганець підписав відкриття кримінального провадження проти нього через "особисті претензії"

Таку думку він висловив під час спеціального брифінгу у Києві, передає кореспондент Еспресо.TV.

"Та інформація, яку озвучили в ЗМІ була цікавою як для вас, так і для мене. Для мене це було відкриттям, що стосовно мене було зареєстровано провадження. Підставою стало звернення народного депутата Купрія. З незрозумілих причин йому стало відомо, що я "займаюся з 2007 року злочинною діяльністю", - сказав Сергій Юлдашев.

"Дійсно, сьогодні кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що у разі заяви про скоєний злочин, має бути зареєстроване кримінальне провадження та докази в цій заяві повинні або підтвердитися, або спростуватися, в результаті чого має вже бути ухвалено процесуальне рішення. Я вважаю, що нічого страшного в цьому немає. Слідчі ГПУ розберуться і якщо не підтвердять викладені факти, то напевно вже буде додаткове розслідування", - пояснив прокурор Києва.

"Хочу звернути увагу, що ті факти, вказані в заяві, не підлягають жодній критиці: "кришування притонів", якоїсь проституції. Це те, що не властиво органам прокуратури. Нехай, у мене немає заперечень, може ці доводи потрібно перевірити", - зауважив він.

"Мене дивує низка обставин: чому це рішення приймається в той момент коли генеральний прокурор знаходиться не в країні. Другий момент: чому приймається рішення тоді, коли за цією ж заявою управління внутрішньої безпеки ГПУ проводиться службова перевірка. І так само: там повинні підтвердити або спростувати ці докази. Наскільки я розумію, ця перевірка сьогодні не закрита, вона ще триває і висновків по ній в ГПУ немає", - повідомив Сергій Юлдашев.

"Також цікаво, що відповідь народному депутату підписав заступник Генерального прокурора Олексій Баганець, який має низку особистих до мене претензій, насамперед, у зв'язку з моєю принциповою позицією. Я хочу нагадати, що раніше нами проводилася перевірка за тими фактами, що його син, обіймаючи посаду начальника Управління прокуратури міста Києва, займається "кришуванням" грального бізнесу. Сьогодні і на той момент було понад 20 пояснень посадових осіб прокуратури району на рівні керівників, які чітко в своїх поясненнях говорили, що, дійсно, приходили команди, які вони були зобов'язані виконати стосовно "кришування" грального бізнесу. Мною були ці документи сформовані і передані на адресу Генпрокурора України. На той момент та інформація була не реалізована. Тому сьогоднішнє рішення, я вважаю, заступника генерального прокурора, викликано моєю принциповою позицією", - підсумував Сергій Юлдашев.

Нагадаємо, проти прокурора столиці Сергія Юлдашева відкрито кримінальне провадження за зловживання владою та одержання неправомірної вигоди.