Ціни на нафту знову почали падати після вчорашнього "аномального" росту

Ціни на нафту знижуються, тому що запаси чорного золота в США виросли сильніше, ніж припускали аналітики

Ф'ючерси на Brent подешевшали на $ 0,47 до $ 55,44 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $ 1,07 до $ 43,59. У середу обидва контракти значно подорожчали: Brent - на 6 відсотків, а WTI - на 3 відсотку, передає Reuters.

Запаси нафти в США виросли на 9,6 мільйона барелів минулого тижня, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA), при прогнозі підвищення на 3,8 мільйона барелів. Запаси на розподільчому центрі в Кушинга, штат Оклахома, підвищилися на 2,9 мільйона барелів до рекордного значення 54,4 мільйона.

"Ослаблення долара підтримало ціни на сировину, але чергове велике підвищення запасів може стримати зростання цін доти, поки не почнуться зміни у видобутку нафти в США", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Курс долара знизився в середу, після того як ФРС дала зрозуміти, що віддає перевагу поступове підвищення процентних ставок. Чим пізніше почнеться підвищення ставок, тим простіше буде нафтовим компаніям отримати кредити, написав у звіті аналітик Phillip Futures Деніел Енг.

"Це означає, що хоча вчорашнє ослаблення долара підштовхнуло ціни на нафту вгору, це вплив скоро зникне. Виробники нафти зможуть розширити бізнес або навіть пережити цей період низьких цін за допомогою більш дешевих кредитів", - написав Енг.

Китай, який займає друге місце в світі за споживанням нафти, може скоротити закупівлі, тому що його резервні сховища майже повністю заповнені, а переробники скорочують виробництво.