Геращенко: Сьогодні під посольством США проведуть проплачений мітинг "на тисячу голів"

Біля посольства США у Києві сьогодні відбудеться чергова замовна акція, замаскована під вільний протест

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив народний депутат та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Отара збирається біля виходів зі станції метро Берестейська в близько 10:00. Потім стадо почне свій рух у напрямку посольства Сполучених Штатів Америки, де пройде мітинг з перфомансами. Замовлена ​​організаторами чисельність акції - до 1000 голів.

Ні міліції, ні іншим правоохоронним органам про цю акцію офіційно не повідомляли, але нам відомо про неї з агентурних джерел.

Тему учасникам проплаченого мітингу скажуть після збору. До того ж їм зовсім без різниці, за що чи проти чого мітингувати.

Після закінчення - оплата і розхід учасників по домівках", - розповів Геращенко.

"Як я вже неодноразово заявляв, на сьогодні факт організації та фінансування проплаченого мітингу не є не законним. МВС і СБУ уважно стежить за розгортанням весняного етапу загостреного бажання мітингувати за гроші і обчислює всю структуру починаючи від десятників і закінчуючи вершиною піраміди і її мозковим центром", - запевнив радник глави МВС.

"Паралельно, крок за кроком я буду переконувати українське суспільство і всі партії-члени парламентської коаліції у безальтернативності прийняття мого законопроекту про відповідальність за організацію та фінансування проплачених мітингів, а також готую до внесення в Раду проект Закону про кримінальну відповідальності за організацію масових акцій з примусу підневільних працівників державної, комунальної та приватної сфери", - повідомив він.

"Ніхто нікого в Україні не повинен примушувати або фінансово стимулювати брати участь у масових акціях. Протест повинен бути виключно добровільний, як це було на Майдані", - наголосив Геращенко.