Нацрада визнала недотримання квот нацпродукту на Новому каналі і каналах "Медіа Група Україна" та групи "Інтер"

Але попереджень нікому не оголосила

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Телекритику".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала порушення Новим каналом і низкою каналів групи "Інтер" і "Медіа Група Україна" норм закону про обов'язкові 50% національного продукту в ефірі. Однак, враховуючи пояснення представників каналів, вона взяла до відома наявність порушень, зобов'язавши мовників їх усунути протягом місяця. Відповідні рішення було ухвалено на засіданні Нацради 19 березня.

З ініціативи голови Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколи Княжицького Нацрада промоніторила 32 мовників, і на 14 (11 каналів і три радіостанції) виявила порушення та призначила їм перевірки, повідомив член Нацради Владислав Севрюков.

На засіданні 19 березня Нацрада розглянула результати позапланових перевірок на дотримання квот національного продукту 11 телеканалів: "Індиго TV" і НЛО TV ("Медіа Група Україна"), НТН, "Ентер-фільм", "Мега", К1, "Піксель" і К2 (медіагрупа "Інтер"), Нового каналу (група StarLightMedia), ТЕТ і "2+2" (група "1+1 медіа").

Перевіряльники Нацради зафіксували такі квоти національного продукту в окремі дні січня:

"Індиго TV" - 10%;

НЛО TV - 14%;

НТН - 28%;

"Ентер-фільм" - 27%;

"Мега" - 17%;

К1 - 46%;

"Піксель" - 38%;

К2 - 17,6%;

Новий канал - 28,03%;

ТЕТ - 50,1%;

"2+2" - 61%.

Таким чином, Нацрада констатувала, що канали ТЕТ і "2+2" дотримуються визначених законодавством квот, а решта каналів - не дотримуються. Втім, вислухавши пояснення представників каналів і їхнє тлумачення норм законодавства та Меморандуму між Нацрадою і мовниками про розбудову національного інформаційного простору, регулятор вирішив нікому не оголошувати попереджень і взяти результати перевірок до відома.