Німецька компанія відмовилась будувати "Турецький потік" для Росії

Німецька Wintershall не братиме участі у реалізації проекту Турецький потік

Про це передав російському Forbes через представника голова правління Wintershall Райнер Зеле.

Він уточнив, що компанія продовжить роботу щодо спільних проектів з російськими партнерами, в тому числі і з Газпромом, незважаючи на складну геополітичну обстановку. Це спільна з Газпромом розробка Південно-Російського родовища і ачимовских покладів. Також у німецької компанії є СП з Газпромом по збуту газу на європейському ринку Wingas, WIEE, WIEH і з СП з Лукойлом з видобутку нафти у Волгоградській області - Волгодемінойл.

Турецький потік повинен стати альтернативою проекту Південний потік, про припинення якого президент Володимир Путін заявив в грудні минулого року. Траса Турецького потоку на більшій частині маршруту по дну Чорного моря буде збігатися з раніше погодженої трасою Південного потоку. Wintershall займалася розробкою проектної документації Південного потоку, який в більшій частині повинен був пройти по нинішньому маршрутом Турецького потоку.

Будівництвом морської частини Південного потоку займалася компанія South Stream Transport, акціонерами якої були Газпром (частка в 50%), Eni (частка в 20%), EDF Group (частка в 15%) і Wintershall AG (частка в 15%).