Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти сина замгенпрокурора Баганця

За зверненням семи народних депутатів розпочато кримінальне провадження стосовно колишнього начальника управління прокуратури м. Києва Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину

Про це повідомляє прес-служба міста Києва, передає Еспресо.TV.

У депутатському зверненні шести представників ВО "Свобода" та одного представника від фракції "Блоку Петра Порошенка", зокрема, наведено факти протиправної діяльності Баганця. Так, перебуваючи на посаді начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні в прокуратурі міста Києва з 27.03.2014 по 07.11.2014 року, він неодноразово надавав підпорядкованим йому прокурорам незаконні вказівки щодо блокування розслідування кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу на території столиці. Фотопідтвердженням звернення нардепів на своїй сторінці у "Фейсбуці" поділилась керівник прес-служби прокуратури Києва Олена Яхно.

 

 

За попередніми даними, за сприяння Віталія Баганця на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОСС".

Про це свідчать численні рапорти співробітників прокуратур Голосіївського, Деснянського, Дніпровського та Святошинського районів м. Києва, які були раніше оприлюднені у ЗМІ. У цих документах прокурори звинувачують колишнього керівника управління у причетності до незаконних схем організації грального бізнесу та перешкоджанні подальшому розслідуванню цих злочинів.

Також установлено, що окрім тиску на своїх підлеглих Баганець намагався незаконно впливати й на дії працівників міліції, які розслідували кримінальні провадження даної категорії. Зокрема, у телефонному режимі він вимагав від міліціонерів припинити проведення слідчих дій в окремих гральних закладах, а також, незважаючи на рішення суду, забороняв вилучати звідти нелегальне обладнання.

"Під час виїзду слідчо-оперативних груп на місця, де надаються послуги у сфері грального бізнесу, на працівників міліції відбувається тиск з боку одного з керівників прокуратури міста Києва. Відповідно до інформації, яка надана керівництвом Деснянського райуправління міліції, вищезазначені гральні заклади, які відомі під назвою "БОСС", здійснюють свою діяльність за сприяння начальника управління прокуратури міста Києва Баганця В.О." - йдеться у документах. 

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що проти прокурора Києва Сергія Юлдашева відкрили кримінальне провадження за зловживання владою та одержання неправомірної вигоди. Сам Сергій Юлдашев вважає, що заступник Генпрокурора Олексій Баганець підписав відкриття кримінального провадження проти нього через "особисті претензії".

"Я хочу нагадати, що раніше нами проводилася перевірка за тими фактами, що його син (син заступника Генпрокурора Олексія Баганця Віталій, - Ред.), обіймаючи посаду начальника Управління прокуратури міста Києва, займається "кришуванням" грального бізнесу", - сказав Юлдашев.