"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад у Тунісі

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за збройний напад у Тунісі, внаслідок якого загинули щонайменше 23 людини

Про це свідчить аудіозапис, оприлюднений в інтернеті від імені ісламістського угруповання "Ісламська держава", передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Голос із запису вихваляє двох нападників на музей "Бардо" у столиці Тунісу, місті Тунісі, які здійснили напад у середу, 18 березня, і обіцяє нові напади ближчим часом.

Автентичність цієї заяви наразі не перевірена.

Влада Тунісу заявляє, що у зв’язку з нападом затримані дев’ять осіб – чотирьох вважають безпосередньо пов’язаними з нападом, іще п’ятьох підозрюваними.

Нагадаємо, серед загиблих – 20 іноземних туристів, громадян Японії, Іспанії, Франції, Колумбії, Австралії, Великої Британії, Бельгії, Польщі й Італії. Ще кількадесят людей, серед них і іноземців, поранені.

Туніс значною мірою залежить від іноземного туризму в пошуках економічного відродження після скинення влади президента Зіна ель-Абідіна Бен Алі 2011 року, що стало першою з революцій так званої Арабської весни на Близькому Сході й півночі Африки.

Читайте також: Як терористи розгромили музей "Бордо" в Тунісі (ФОТОРЕПОРТАЖ)