"Хортиця" пропишеться у Білорусі

Міжнародний алкогольний холдинг Global Spirits офіційно оголосив про запуск розливу свого флагманського горілчаного бренду "Хортиця" в Білорусі – на потужностях Гомельського лікеро-горілчаного заводу "Радамір". Перша партія продукції зійшла з конвеєра підприємства в лютому 2015 року

На алкогольному ринку Білорусі бренд "Хортиця" представлений з 2010 року. Враховуючи успішні позиції бренду, компанія Global Spirits прийняла рішення про запуск власного виробництва на території республіки. Основна мета розширення виробничих активів – повністю забезпечити внутрішні потреби білоруського ринку.

Вибір виробничого майданчика, який повністю відповідає вимогам міжнародного холдингу, був дуже ретельним і зайняв близько п'яти місяців. У результаті було ухвалено рішення про запуск розливу на Гомельському ЛГЗ "Радамір". Сьогодні цей сучасний високотехнологічний завод з річною виробничою потужністю більше 1,4 млн дал входить до п'ятірки найбільших держпідприємств Білорусі.

"Запуск виробництва в Білорусі, яка є одним із найбільш ємних горілчаних ринків у Європі, став логічним продовженням нашої стратегії щодо глобалізації бізнесу. При виборі виробничого майданчика ми орієнтувалися на успішну виробничу діяльність, модернізоване обладнання, можливість жорстко слідувати всім рецептурами і технологічним процесам", – зазначає генеральний директор холдингу Global Spirits Георгій Майоров.

"Хортиця", що розливається на білоруських потужностях, за своїми якісними та смаковими характеристиками ідентична тій продукції, яка продається у більш ніж 80 країнах світу. Усі технологічні процеси з випуску відомого бренду на Гомельському заводі курує головний технолог ЛГЗ "Хортиця". Для виробництва використовуються тільки високоякісні інгредієнти.

У планах Global Spirits на ринку Білорусі – запуск розливу інших горілчаних брендів холдингу, а також коньячного бренду "Шустов". Загальна ємність білоруського ринку ЛГВ становить близько 15 млн. дал на рік. У найближчі півтора року після розширення асортименту холдинг Global Spirits має намір зайняти 5-7% алкогольного ринку республіки.