Рада таки прийняла законопроект про акціонерні товариства

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства", який повинен змусити Коломойського виплатити дивіденти за "Укрнафту"

За відповідний документ проголосували 275 нардепів, передає Еспресо.TV

"Законом України від 13 січня 2015 № 91-VIII "Про внесення змін до статті 41 закону України "Про акціонерні товариства" щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави"внесені зміни до статті 41 закону України "Про акціонерні товариства", згідно з якими положення про зниження кворуму введено тільки по акціонерних товариства, в статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50% і більше простих акцій товариства, а по всім іншим відповідні зміни вступлять в силу тільки з 1 січня 2016 р. З метою забезпечення єдиного недискримінаційного підходу держави до всіх акціонерним товариствам проектом закону пропонується вже зараз, а не з 1 січня 2016 р., ввести зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, в тому числі товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, і в якому держава є власником 50% і більше простих акцій товариства", - заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, представляючи даний законопроект у парламенті.

Також цей проект закону вносить доповнення в статтю 30, згідно з яким у разі прийняття загальними зборами рішення про виплату дивідендів у термін, менший ніж передбачений абзацом першим цієї частини, виплата дивідендів здійснюється у строк, визначений загальними зборами.

Нагадаємо, сьогодні Рада не відпустила нардепа Андрія Іванчука з посади голови комітету ради з питань економічної політики.

Зазначимо, в січні Верховна рада в першому читанні і в цілому ухвалила зміни до закону "Про акціонерні товариства". У той же час нововведення не торкнулися "Укрнафти", підконтрольній групі "Приват" Ігоря Коломойського.