В Росії занепокоєні "фінським реваншизмом"

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев стверджує, що націоналісти і реваншисти Фінляндії намагаються через некомерційні організації Карелії впливати на місцеве населення.

Про це Патрушев заявив у Петрозаводську, відкриваючи цільове виїзну нараду, присвячене розвитку прикордонного співробітництва та облаштування держкордону, - передає ЕспресоTV з посиланням на Newsru.

"На тлі зростання антиросійської риторики з боку країн Заходу відзначається активізація націоналістичних і реваншистських громадсько-політичних організацій Фінляндії. Зростає їх вплив через ряд вітчизняних НКО на населення Карелії", - сказав секретар Радбезу.

Сайт "Карельська губернія" у зв'язку з цією заявою Патрушева нагадав про висловлену в червні минулого року призов губернатора Олександра Худілайнен уважно стежити за "посилами" від сусідньої країни.

"Ми з вами - периферія, ми з вами прикордонна територія. Так, сьогодні Фінляндія - дружня країна. Все ніби як добре, ми з ними дружимо. Але були ж посили! Як тільки почалися майданівські події, фінський міністр оборони тут же відмовився зустрічатися з міністром оборони РФ. Це посил. Це відпрацювання волі Великого Брата, який диктує сьогодні не тільки Європі, але й маленької Фінляндії. Тому нам з вами потрібно бути обережніше і максимально консолідуватися ", - заявив губернатор, виступаючи на конференції регіонального відділення партії" Єдина Росія ".