Відсторонено голову правління "Укртранснафти" Олександра Лазорко

Олександра Лазорко звільнили з посади голови правління компанії "Укртранснафта"

Рішення було прийнято сьогодні, 19 березня, передає прес-служба "Нафтогазу", передає РБК-Україна.

"Сьогодні на засіданні наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було прийнято рішення про відсторонення Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління товариства з 19 березня 2015 року. Спостережна рада обрала Юрія Мірошника особою, яка тимчасово здійснюватиме повноваження голови правління "Укртранснафти" з 19 березня 2015 року до 10 серпня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що голова Міненерго Володимир Демчишин збирався ініціювати звільнення голови правління ПАТ "Укртранснафта" Олександра Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

"Міністру стало відомо, що у 2015 р. вартість за зберігання державної нафти була підвищена в 2 рази до 6,4 грн/т, на сьогодні "Укртранснафта" щодня платить близько 2,5 млн грн за зберігання", - повідомляло джерело газети "Дзеркало тижня".

За його словами, міністр вважає це неприпустимим, у зв'язку з чим 13 березня анонсував Олександру Лазорку намір звільнити його з займаної посади. Це спровокувало скандал з боку лідерів групи "Приват".