Amazon отримала дозвіл використовувати безпілотники для доставок у США

Федеральне агентство цивільної авіації США надало дозвіл компанії Amazon використовувати безпілотні пристрої для доставки товарів клієнтам

Amazon отримує право використовувати апарат в тестовому режимі в світлий час доби, запускаючи його на висоті до 120 метрів, передає Еспресо.TV з посиланням на Slon.ru.

При цьому від компанії вимагають, щоб роботу безпілотників контролював пілот, з ліцензією і свідченням проходження медичного обстеження, які б протягом усього польоту дрона відслідковувати його пересування.

Щомісяця Amazon буде надавати агентству інформацію про тестові польоти. Також компанія повинна повідомляти про всі неполадки, якщо вони виникнуть у момент випробування апарату.

Сертифікат виданий на певну модель безпілотника, тому якщо в його конструкцію внесені які-небудь зміни, компанії доведеться отримувати новий дозвільний документ.

Система доставки, яка отримала назву Prime Air, пройшла перше тестування у 2013 році, її запуск тоді прогнозували протягом чотирьох-п'яти років.

У компанії заявили, що покупці в міських районах США зможуть одержати замовлені товари протягом 30 хвилин з моменту оформлення. Галузеві експерти та потенційні користувачі зустріли оголошення скептично - крім отримання дозволу авіаційних регуляторів, компанії потрібно було вирішити питання з можливими поломками дронов, їх крадіжкою або несанкціонованим доступом сторонніх до товарів. Крім того, йшлося лише про невеликі безпілотні пристрої, що не вирішує проблему доставки великогабаритних вантажів.