Нардепи вимагають у Коломойського вибачитись за матюки журналісту

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики зажадав від голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського публічних вибаченень перед журналістом Сергієм Андрушком за нанесені образи

Про це після засідання комітету повідомила голова комітету Вікторія Сюмар, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Комітет провів засідання і прийняв рішення про засудження дій глави Дніпропетровської області щодо образ на адресу журналіста Сергія Андрушко... Комітет вимагає вибачитись перед журналістом. Цими образами порушена присяга державного службовця, є ознаки надання перешкод журналістської діяльності", - повідомила Сюмар.

Також за її словами, члени комітету звернуться до ГПУ з проханням розслідувати цей факт на предмет надання перешкоди журналісткою діяльності Коломойським.

Також Сюмар зазначила, що вже звернулася до президента України, щоб він дав оцінку діям Коломойського.

У той же час, комітет не підтримав пропозицію рекомендувати усунути Коломойського від виконання обов'язків губернатора на час розслідування.

Нагадаємо, спостережна рада "Уктранснафти" 19 березня  тимчасово відсторонила Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління компанії.

Лазорко забарикадувався в будівлі компанії і заявив, що має намір оскаржити своє звільнення в суді. Допустити нового керівника "Укртранснафти" Юрія Мірошника вдалося тільки, вибивши двері.

Крім того, опівночі з будівлі "Укртранснафти" вийшов Ігор Коломойський. Використовуючи нецензурну лексику, він звернувся до журналіста радіо "Свобода", та розповів навіщо його люди забарикадувалися.

Читайте також, Хроніка боротьби за "Укртранснафту" (ФОТО, ВІДЕО)