Порошенко доручив визначити Коломойському дисциплінарне стягнення

Крім того президент заявив, що сьогодні буде доручено забезпечити неухильне виконання рішення уряду і Спостережної ради щодо "Укртранснафти"

Про це глава держави сказав на прес-конференції у п'ятницю, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Вчора ввечері я дав доручення міністру внутрішніх справ негайно забезпечити порядок і звільнення приміщення "Укртранснафти", що було зроблено. Мені про це о першій годині ночі надійшла відповідна доповідь. Сьогодні також буде доручено забезпечити неухильне виконання рішення уряду і Спостережної ради", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що за образу журналіста на главу Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського буде звернено стягнення.

"Що стосується висловлювань, які допустив голова Дніпропетровської облдержадміністрації на адресу журналіста: я з ранку доручив адміністрації президента отримати відповідні пояснення, щоб визначити стягнення, яке буде винесено голові адміністрації. Я думаю, що до кінця дня стягнення буде визначене", - сказав він.

Нагадаємо, вчора вночі біля біля офісу компанії "Укртранснафта" стався конфлікт, пов'язаний зі зміною керівника підприємства за участі народних депутатів та голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. У ході подій, зокрема, глава групи "Приват" нецензурно висловився на адресу журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка. 

У цьому зв'язку медійна спільнота вимагає накласти на Коломойського дисциплінарне стягнення за некоректну поведінку.

Зазначимо, що 19 березня наглядова рада "Укртранснафти" відсторонила свого голову правління Олександра Лазорко.

Тимчасовим головою правління був призначений Юрій Мірошник.

Крім того 13 березня голова Міненерго Володимир Демчишин 13 березня анонсував Лазорку намір про звільнення.