Завтра в Києві президенту Литви вручать премію "Людина року"

Президент Литви Даля Грибаускайте в суботу, 21 березня, відправиться з візитом до Києва, де їй буде вручено премію "Людина року" за послідовну та активну підтримку європейського вибору України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента Литви.

"Премія "Людина року" присвоєна президенту Литви Вищою академічною радою України, до складу якого входять експерти різних областей. Цієї нагороди глава країни удостоєна за відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, активну підтримку європейських прагнень цієї країни і підтримку територіальної цілісності України. Підкреслюється, що особистий внесок президента Литви в утвердження демократичних принципів в Україні заслуговує найвищої оцінки цієї країни", - йдеться в повідомленні.

Урочиста церемонія відбудеться в Національному палаці мистецтв "Україна" в Києві. Грибаускайте буде вручено статуетку "Прометей-Престиж", автор якої - скульптор Олег Черноіванов.

Також у Києві президент Литви проведе двосторонні зустрічі з президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, в ході яких будуть обговорені ситуація в галузі безпеки на сході України, прогрес України в реалізації важливих реформ і необхідна Україні міжнародна допомога.

Нагадаємо, що в січні 2015 року рішенням Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми "Людина року" були визначені володарі міжнародних премій загальнонаціональної програми "Людина року-2014". Так, Даля Грибаускайте отримала Міжнародну премію в галузі суспільно-політичної діяльності. Це пов'язано, зокрема, з тим, що Литва однією з перших ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Литовський президент активно підтримує євроінтеграційні устремління України і закликає світову спільноту захистити український суверенітет.