Даля Грібаускайте отримає в Києві премію "Людина року"

Премію президент Литви отримає за послідовну та активну підтримку європейського вибору України

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте сьогодні, 21 березня, відправиться з візитом до Києва, де їй буде вручена премія "Людина року" за послідовну та активну підтримку європейського вибору України, повідомляє Еспресо.TV з посилання на прес-службу президента Литви.

У Києві також відбудуться зустрічі президента Литви з главою України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Премія "Людина року" присвоєна президенту Литви Вищою академічною радою України, до складу якої входять представники суспільства нашої країни - експерти різних областей. Цієї нагороди Грібаускайте удостоєна за відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, активну підтримку європейських прагнень України і підтримку територіальної цілісності. Підкреслюється, що особистий внесок президента Литви в утвердження демократичних принципів в Україні заслуговує найвищої оцінки з боку нашої країни.

Під час урочистої церемонії, яка відбудеться в Національному палаці мистецтв "Україна" в Києві, Далі Грібаускайте буде вручена статуетка "Прометей-Престиж", автор якої - скульптор Олег Черноіванов.

У ході двосторонніх зустрічей з президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком глава Литви обговорить ситуацію в галузі безпеки на Сході України, прогрес у реалізації важливих реформ і необхідну Україні міжнародну допомогу.