Янукович-молодший захлинувся, бо не встиг вчасно відстебнутися, - Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив подробиці загибелі Віктора Януковича-молодшого

Про це він написав у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Віктор Янукович-молодший, дійсно сьогодні трагічно загинув, провалившись під лід.

Бажаючи проїхатися по поверхні завмерлого озера і полоскотати таким чином нерви, Віктор молодший, керуючи мікроавтобусом Фольксваген Multivan, наїхав на невидимий під снігом кордон між старим і новим льодом. Машина почала провалюватися під лід, завалившись на бік на сторону водія.

П'ятеро пасажирів встигли вибратися з машини. З них четверо навіть не замочили ніг. П'ятого вже витягали з ополонки.

За словами очевидців трагедії з якими говорило моє джерело, Віктор заїхав на лід пристебнутим ременем і коли машина нахилилась на бік водія, втратив дорогоцінні секунди на те щоб відстебнутися.

У той же час за ці секунди водійські двері вже не могли бути відкритими, адже опинилися притиснутими між мікроавтобусом і льодом.

Через пару годин тіло Віктора Януковича, як повідомило моє джерело, спливло на поверхню ополонки, що судячи з усього говорить про те, що він зміг відстебнутися і залишити мікроавтобус, коли той йшов на дно.

Але йому просто не вистачило повітря, для того, щоб вибратися на поверхню.

Та й намоклий верхній одяг невблаганно тягнув назад - в безодню", - розповів Геращенко.

Затримка з повідомленням з офіційних структур, за його словами, пов'язана тим, що там чекали на реакцію президента Росії Володимира Путіна на цю подію.

"Те, що навколо його загибелі півдня поширювалися суперечливі чутки, думаю пояснюється тим, що спецслужби РФ доповіли про його загибель Путіну і чекали від нього реакції, як представити смерть молодшого сина колишнього президента Януковича в ЗМІ.

Думаю, що обговорювалася версія про те, щоб представити справу так, що це може бути замах, і що там, на дні озера, виявлена "візитка Яроша".

Однак, судячи з усього, що останнім часом буває рідко, здоровий глузд взяв гору і трагедію на льоду вирішили назвати так як це і повинно - трагедією на льоду", - сказав Антон Геращенко.

За інформацією радника міністра внутрішніх справ, претензій кримінального характору, на відміну від інших членів Сім`ї, до Януковича-молодшого не було.

"До Віктора Януковича-молодшого, на відміну від його батька, питань кримінального характеру, наскільки мені відомо, не було.

Віктор був не злою людиною. Навпаки, характеризувався як м'який і добрий чоловік. Ті, хто його добре знав, говорили мені, що він на відміну від брата Олександра і від Януковича старшого, був противником силового вирішення проблеми Майдану.

Однак його думка не мала ваги в цій проклятій для України родині.

Нехай Господь Бог відпустить рабу божому Віктору його гріхи.

Царство небесне і вічний спокій!", - підсумував Геращенко.

Раніше народний депутат і представник МВС підтвердив загибель Віктора Януковича.

Також смерть сина Януковича підтвердив екс-регіонал Нестор Шуфрич.

Читайте: "Життя і смерть Віктора Януковича-молодшого"