Федерацію єврейських громад Росії здивував форум нацистів у Петербурзі

У ФЄГР наголосили, що це "збіговисько" виглядає особливо цинічно на тлі запланованого святкування 70-річчя перемоги

Федерація єврейських громад Росії (ФЄГР) засуджує проведення в Санкт-Петербурзі міжнародного форуму правих радикалів, у якому взяли участь політики, які називають себе "фашистами" та правонаступниками партії Гітлера.

Про це йдеться в заяві на сайті федерації, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Федерація єврейських громад Росії висловлює свою крайню стурбованість і здивування тим, що на масштабному форумі в Санкт-Петербурзі – місті, що пережило всі жахи фашистської блокади, – було дозволено зібратися найбільш ультранаціоналістичним силам Європи", – йдеться в заяві.

ФЄГР підкреслює, що в Петербурзі зібралися представники різних ультранаціоналістичних партій Європи, в тому числі таких одіозних, як грецька "Золота зоря", Націонал-демократична партія Німеччини, чий лідер Удо Фойгт, який також брав участь у форумі, раніше недвозначно заявляв, що вважає свою партію наступником гітлерівської НСДАП, Австрійська партія свободи, Партія шведів, що раніше мала назву "Націонал-соціалістичний фронт", Британська національна партія, чий екс-лідер Нік Гріффін, який також бере участь у форумі, "прославився" запереченням Голокосту, італійська "Нова сила", лідер якої Роберто Фіоре прямо називає себе "фашистом".

"Особливо цинічно виглядає це збіговисько на тлі запланованих у 2015 році масштабних заходів, присвячених 70-річчю перемоги над нацизмом", – наголошується в заяві.

Нагадаємо, 22 березня в Петербурзі відбувся так званий Міжнародний російський консервативний форум, куди були запрошені лідери правих партій і рухів багатьох європейських країн, а також відомий російський неонацист Олексій Мільчаков, який воює в складі бандформувань "ЛНР".

За повідомленнями ЗМІ, протестувальників проти проведення форуму затримала поліція.