Княжицький просить Інтерпол роз’яснити, чому його оголошено в розшук

Народний депутат переконаний, що ініціатором фальшивого звинувачення є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський

20 березня 2015 року народному депутату Миколі Княжицькому стало відомо, що на сайті Інтерполу з’явилася інформація про його розшук із звинуваченням у зґвалтуванні, що мало місце в Камбоджі.

З цього приводу Княжицький направив запит до робочого апарату укрбюро Інтерполу, повідомляє Еспресо.TV.

Українське бюро надало наступну відповідь: 

Прес-служба народного депутата заявляє, що дана інформація є наклепницькою та сфальсифікованою, оскільки у день, коли нібито відбувся цей злочин, Княжицький знаходився у Києві. Ввечері з 8 на 9 вересня 2011 року Княжицький знаходився у Києві та вів телепрограму "Вечір з Миколою Княжицьким". Гостями телепрограми були Левко Лук’яненко, Микола Томенко, Мрідула Гош та інші. Програму подивилося 1,5 млн осіб. 

Різниця з часом між Києвом та Пном-Пенем складає 5 годин. Час польоту від Києва до Пном-Пеня – 12 годин. Прямого авіазв’язку між цими містами не існує. За даними прикордонної служби України, у цей час Княжицький знаходився в Україні.

Микола Княжицький переконаний, що ініціатором цієї фальшивки є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський, який протягом останніх місяців проживає в Москві. Між Княжицьким та Кагаловським виник конфлікт після того, як останній хотів запросити ведучим програм ТВі російського пропагандиста, віце-президента компанії "Роснефть" Михаїла Лєонтьєва, який в Україні оголошений персоною нон грата. Лєонтьєв, за його твердженням, є другом дитинства Кагаловського та його хресним батьком. 

Кагаловський неодноразово погрожував Княжицькому сфальсифікованим кримінальним переслідуванням у Камбоджі та його викраденням. У Камбоджі, за даними місцевої преси, Кагаловський вважається одним з основних інвесторів:

Кагаловський знаходиться у дружніх стосунках з прем’єр-міністром Камбоджі та віце-прем’єрами цієї країни, які на його запрошення та його коштом неодноразово прилітали до нього в Київ та в Лондон.

Звернення Камбоджі до Інтерполу було здійснене 11.03.2015 року. Дивним виглядає той факт, що заява про злочин, який нібито відбувся, подана через чотири роки. Це сталося відразу після того, як відбувся візит до Москви міністра закордонних справ Камбоджі, який допомагав організовувати Кагаловський. Сам візит відбувся з 2 до 4 березня:

Княжицький переконаний, що тиск та погрози на його адресу, а також спроби його скомпрометувати організовані московськими спецслужбами через те, що він ініціював заборону російських пропагандистських телеканалів та серіалів, які паплюжать Україну та українців. З відповідним зверненням та заявою до МВС України та органів Інтерполу.