Саркозі заявив, що не співпрацюватиме з партією Марін Ле Пен

Консервативна партія екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Союз за народний рух" (UMP) стала переможцем першого туру виборів до місцевих органів влади

Згідно з попередніми офіційними результатами, консерватори та їхні партнери здобули під час першого туру виборів близько 30% голосів, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Ультраправа популістська партія "Національний фронт" під керівництвом Марін Ле Пен, яка вважалася ймовірним фаворитом виборів, отримала близько 26% голосів. Ще близько 20% французьких виборців віддали свої голоси Соціалістичній партії чинного президента Франсуа Олланда. Таким чином, як і очікувалося, його партія посідає третє місце на виборах. Олланда критикують, зокрема, за невиконання однієї з важливих передвиборних обіцянок - скорочення рівня безробіття.

Одразу після того, як стало відомо про результати виборів, Ніколя Саркозі заперечив можливість об'єднання з ультраправими перед другим туром, який відбудеться 29 березня. "Національний фронт", за словами Саркозі, "не вирішує проблеми Франції, а тільки посилює їх".

Для Саркозі ці вибори є своєрідним тестом симпатій виборців. Екс-президенту приписують плани знову виставити свою кандидатуру на президентських перегонах у Франції у 2017 році.

Після другого туру місцевих виборів соціалісти можуть втратити більшість у понад половині з 61 департаменту. Унаслідок їхньої поразки у Франції може відбутися реорганізація уряду.