Терористи з Донбасу вихваляються, що їм присилають тушонку та взуття з Білорусі

Неонацист Олексій Мільчаков, який в так званій "ЛНР" керує диверсійно-штурмовою групою, заявив, що терористи на Донбасі отримують відчутну "гуманітарну допомогу" з Білорусі

Про це він розповів в рамках Міжнародного російського консервативного форуму в Санкт-Петербурзі, який зібрав представників праворадикальних організацій і поглядів з усього світу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Мільчаков розповів, що особисто знає чоловік 20 білоруських "добровольців". Називати деталі Мільчаков відмовився, оскільки "позиція білоруського уряду з даного питання невизначена і незрозуміла".

Крім того, за словами Мільчакова, в так звані "ДНР" і "ЛНР" надходить відчутна "гуманітарна допомога" з Білорусі, зокрема одяг та взуття білоруського виробництва. Привозять його добровольці та приватні підприємці.

"Білоруська тушонка рятує. Якісні білоруські продукти - це пріоритет. Мені, як командиру групи, коли пропонують на вибір білоруські чи російські товари, я, звичайно, візьму білоруські", - пояснює Мільчаков.

Серед білоруських добровольців, за словами Мільчакова, є колишні кадрові військові, і ті, хто тільки на війні навчився тримати автомат. Водночас він "дуже сумнівається", що в Білорусі є організації або особи, які займаються вербуванням білорусів до лав "ДНР" і "ЛНР".

"Якби було професійне вербування, то було б набагато більше особового складу з Білорусі", - говорить Мільчаков.

Нагадаємо, напередодні в Санкт-Петербурзі відбувся зліт неонацистських організацій зі всієї Європи.