У Сінгапурі оголосили тижневу жалобу за Лі Куан Ю

Прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун оголосив про початок тижневої жалоби по померлому батьку-засновнику держави Лі Куан Ю, яка продовжиться до 29 березня

Про це Лі Сянь Лун написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV з посиланням на "Дождь".

За його словами, на знак поваги до Лі будуть приспущені державні прапори, а його тіло після проведення сімейного поминального обряду буде перевезено в будівлю парламенту Сінгапуру. Протягом трьох днів громадяни міста-держави зможуть попрощатися з екс-прем'єром країни.

Церемонія похорону Лі Куан Ю призначена на 29 березня на території Національного університету Сінгапуру. Після неї тіло політика кремують.

Нагадаємо, 91-річний Лі Куан Ю помер напередодні в лікарні, де проходив лікування від серйозної легеневої інфекції. Він очолював уряд країни з моменту здобуття незалежності від Великобританії в 1959 році до 1990 року. Лі зіграв ключову роль в сінгапурському "економічне диво", забезпечивши зростання ВВП в 15 разів тільки за період з 1960 по 1980 рік. За час його правління в країні проводилися неоліберальні ринкові реформи одночасно з придушенням свободи зібрань і боротьбою з "політикою ідеологій".