У вівторок в Україні вимкнуть цифрове телебачення

Концерн РРТ з 9:00 24 березня призупинить надання послуг з обслуговування передавачів провайдеру цифрового телебачення ТОВ "Зеонбуд" на всій території України, за винятком Донецької та Луганської областей на територіях, підконтрольних українській владі

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт концерну РРТ.

Представники держпідприємства пояснюють, що протягом останніх чотирьох місяців компанія "Зеонбуд" постійно порушувала умови договору з Концерном РРТ в частині розрахунків за надані послуги.

Станом на 23 березня 2015 року "Зеонбуд", не зважаючи на попередження про тимчасове припинення надання послуг, яке було надіслано ще 6 березня 2015 року, не розрахувався з Концерном РРТ за надані послуги у 2014-2015 роках. До 23 березня 2015 року не відбулось навіть часткового погашення боргу.

"Основною умовою безперервного та якісного надання телекомунікаційних послуг є необхідність своєчасної оплати за них. Не отримуючи кошти у належних обсягах підприємство не може своєчасно розраховуватись з енергопостачальними організаціями, які, в свою чергу, змушені відключати від енергоживлення об’єкти Концерну РТТ", - йдеться у повідомленні держпідприємства.

Нагадаємо, що згідно з міжнародними договорами, Україна має вимкнути аналогове телебачення і повністю перейти на цифрове до червня 2015 року.

Зазначимо, що у грудні Антимонопольний комітет визнав ТОВ "Зеонбуд" монополістом.