Волинець: Через борги із зарплатні шахтарі розпочинають страйк

Декілька шахтарських колективів розпочали страйк через велику заборгованість заробітної плати

Про це у своєму "Фейсбуці" написав голова профспілки гірників Михайло Волинець, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні, 23 березня, у першу зміну з 8 години ранку розпочали стихійний страйк гірники шахти "Україна" ДП "Селидіввугілля" у Донецькій області. Причина та ж сама - невиплата зарплати з грудня минулого року. Представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України відмовчуються. Також нагадаю, що гроші, які передбачені на виплату зарплати шахтарям у розмірі 240 млн грн, наближеними людьми до В.Демчишина не дійшли до шахтарів, а були направлені та зависли на рахунках проблемного банку "Київська Русь", - написав Волинець. 

Профспілковий ватажок вважає, у цілому складна ситуація виникла на всіх державних шахтах, які контролюються Міністерством. 

Також 24 березня планують проводити акцію протесту гірники ДП "Красноармійськвугілля".
Ці згадані акції в основному проходять у стихійному режимі.

"23 березня на шахті ім. О.Г.Стаханова припинили роботу шахтарі дільниці № 5 з видобутку вугілля. Завтра працівники ДП "Красноармійськвугілля" проводять пікетування будівлі ДП "Красноармійськвугілля"", - йдеться у Волинця.

Лідер профспілки гірників попереджає, що стихійні акції протесту шахтарів можуть перетворюватись у неконтрольовані протести населення шахтарських міст по всій Україні.

Волинець додав, що у п"ятницю, 20 березня, гірники шахт "Нововолинська № 9" та "Бужанська" ДП "Волиньвугілля" відмовились спускатись у шахту у другу зміну у зв"язку з невиплаченою зарплатою за грудень, січень, лютий. Подібна ситуація виникла у третю зміну на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля".