Яценюк звільнив все керівництво Державної фіскальної служби

Уряд прийняв відставку голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а також вирішив звільнити з займаних посад першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови Анатолія Макаренка

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр міністр України Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Уряд за результатами службового розслідування прийняв рішення про звільнення першого заступника голови Державної фіскальної служби, керівника податкової пана Хоменка та про звільнення заступника керівника державної фіскальної служби відповідального за митницю пана Макаренка.

Ми поважаємо заяву керівника державної фіскальної служби і уряд приймає заяву про відставку голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса", - заявив Яценюк.

Він також повідомив, що доручив міністру фінансів очолити конкурсну комісію для подання кандидатур на посаду голови Фіскальної служби.

"Я доручаю міністру фінансів очолити конкурсну комісію по підбору і подання на мій розгляд кандидатури голови державної фіскальної служби. Термін – два тижні.

В найкоротші терміни разом з представниками бізнес-асоціацій Мінфін повинно провести відкриту, публічну конкурсну процедуру", - сказав Яценюк. 

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови ДФС Анатолія Макаренка. Вказаних чиновників було відсторонено від виконання обов'язків на час розслідування.