Заступників Коломойського допитали в СБУ

Чиновників Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення чиновника мерії Дніпропетровська Олександра Величка

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок, передає Еспресо.TV.

За його словами, Корбан і Олійник погрожували застосуванням сили та бойових підрозділів проти правоохоронців, які займаються припиненням контрабандних перевезень через лінію розмежування у зоні АТО.

"Прізвища тих, що нами допитані і погрожували, – громадянин України Олійник і громадянин України Корбан", - сказав Наливайченко.

Він також додав, що за дорученням президента в єдине провадження об’єднано справи про викрадення Величка і вбивство невідомими капітана СБУ у Волновасі під час зупинення контрабандного вантажу.

"За дорученням президента генпрокурор ухвалив рішення про об'єднання всіх кримінальних проваджень -  і вбивство капітана СБУ у Волновасі, і про викрадення людини … Ми чітко розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю і проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей, - це єдина організована злочинне угруповання, це єдина банда.

І саме вона звертається, іноді навіть отримує підтримку та фінансування від високопоставлених співробітників Дніпропетровської ОДА", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, 25 лютого невідомі люди в камуфляжній формі насильно посадили директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

Бабушкінський райсуд Дніпропетровська 28 лютого дозволив правоохоронним органам отримати у мобільного оператора роздруківку телефонних розмов 4-х членів "ДУКу" – добровольців "Правого сектора", яких міліція підозрює у причетності до викрадення.