Григорія Суркіса переобрали до виконкому УЄФА, де не знайшлося місця росіянам

Новий склад виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) сформований у Відні, де триває засідання конгресу організації

До складу виконкому за підсумками першого туру голосування увійшли Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія), Григорій Суркіс (Україна), Петер Жийєрон (Швейцарія), Давор Шукер (Хорватія), Фернанду Гомеш (Португалія) і Шандор Чаньї (Угорщина), а в другому турі обрали Борислава Михайлова (Болгарія), повідомляє Еспресо.TV.

Вперше за 60 років в керівництві європейського футболу не буде представлена ​​Росія, оскільки завершився термін повноважень у Сергія Фурсенка. Російський футбольний союз (РФС) не став висувати свої кандидатури замість свого колишнього президента.

Згідно зі статутом УЄФА, президент організації і семеро членів виконкому обираються на рік, що передує року проведення фінальної стадії чемпіонату Європи.

Як уже повідомлялося, президентом УЄФА був переобраний Мішель Платіні. Термін повноважень для президента і членів виконкому, обраних конгресом УЄФА, становить чотири роки.