Кримськотатарський панк-рок гурт зіграв концерт у Львові

Гурт "Шатур гудур" з Криму дав концерт у львівському арт-кафе "Квартира 35"

Перша і єдина кримськотатарська панк-рок група "Шатур Гудур" виступила у Львові. Львів'яни почули акустичну музику у виконанні Джеміля Мамутова, одного з учасників групи, передає "Крим. Реалії".

На етно-джазовому фестивалі "Флюгери Львова" 1 травня планується гра групи в повному складі, а поки, як розповідає культурний менеджер Халіл Халілов, "для розігріву" у Львові виступив лише соліст колективу. До того ж, концерт приурочили до Новрузу - свята весни і нового року у мусульман, яке відзначають 21 березня.

Фото: Крим. Реалії

До Львова колектив "Шатур Гудур" запросив культурний менеджер Халіл Халілов, який познайомився з учасниками групи ще в Криму. "Це перший кримськотатарський панк-рок, перша модернізація в цьому напрямку. Я завжди їх любив і намагався влаштувати їм концерти, тому що їм є, що демонструвати", - розповідає Халіл.

Джеміль Мамутов у Львові вперше. Він зазначає, що його гурт грає не зовсім рок. "Ми граємо більш альтернативну музику, намагаємося змішувати стилі. Панк-рок у нас залишився тільки в плані експериментів над стилями, тобто панк звучить в безладді стилів", - пояснює Джеміль.

Пісні "Шатур Гудур" про життя, любов і страждання. Соліст розповідає, що в кримськотатарському фольклорі дуже багато пісень присвячені трагедії. 

Кримська група "Шатура Гудур" існує з 2012 року, і її назва перекладається як "шум і гам". На етно-джазовому фестивалі "Флюгери Львова", який відбудеться першого травня, група буде грати в повному складі.