Наливайченко: Учасники інциденту з "Укрнафтою" будуть покарані

Не залежно від того, яка структура була під "Укрнафтою", вона діяла незаконно й учасники цього інциденту будуть відповідно покарані

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в ефірі "5 каналу", передає Еспресо.TV.

"Яка б це структура не була – вона діяла незаконно, зухвало, цинічно виставляла зброю назовні. Нічого спільного до охорони адміністративного приміщення, якому ніщо не загрожувало, ми це відповідально заявляємо, така поведінка є непристойною", - зазначив глава СБУ і наголосив, що відповідальні за появу цих людей будуть покарані.

"Зараз люди, які допустили, щоб така структура з'явилася в Києві, мають бути допитані і покарані. Люди, які виставляли зброю і таким чином хизувалися перед мирним приміщенням у мирному місті також мають дати пояснення і будуть притягнуті до відповідальності і позбавлені права носіння будь-якої зброї", - наголосив Наливайченко.

Окрім того, він додав, що "державний чиновник, який з'являється на тлі такої діяльності і таких озброєних людей і робить комерційні або інші заяви, так само має бути притягнутий до відповідальності".

Нагадаємо, 22 березня на задній двір "Укрнафти" під'їхали близько 10 озброєних бійців.

Водночас, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спростував інформацію про присутність на території офісу "Укрнафти" бійців батальйону "Дніпро-1".

За словами заступника голови правління ПАТ "Укрнафта" з безпеки Віктора Захарова міліція не знайшла нічого протизаконного в подіях навколо компанії. Тим часом, біля будівлі "Укрнафти" було споруджено металеву огорожу, що, як заявив Захаров, було узгоджено зі Службою безпеки України.

Олігарх Ігор Коломойський, який є губернатором Дніпропетровської області, приїхав під будівлю ПАТ "Укрнафта" і заявив, що компанію збираються захопити.

Зазначимо, що 50%+1 акція компанії "Укрнафта" належить НАК "Нафтогаз України", а 43% володіє  олігарх Ігорь Коломойський.

Вчора у прес-службі "Укрнафти" заявили, що компанія працює у штатному режимі.