Олександр Янукович розповів, чому його брата поховали в Севастополі

Янукович-молодший дуже любив Крим, а тим більше Севастополь, зараз на півострові живе його мати Людмила Янукович

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "КП".

"Ми вирішили поховати брата тут, тому, що він дуже любив Крим, а тим більше Севастополь, і в Свято-Нікольському храмі він бував не раз. Крім того, на півострові живе наша мати і їй буде легше відвідувати тут могилу брата", - розповів Олександр Янукович. 

"Що ж стосується мене, то я спустошений, хочу скоріше полетіти до Пітера або в Москву", - поділився відчуттями він.

На запитання про те, як це сталося з братом, він відповів, що це сталося, коли було темно.

"Вітя їхав за кермом, почав хрустіти і тріскатися лід. Мабуть, брат вирішив, що потрібно їхати далі, до більш товстого льоду - "тягнув" машину до кінця, вистрибнути встигли всі, крім нього. Він пішов на дно, коли водійські двері були вже відкриті. Темно, холодна вода"...

Що до безіменної могили, старший брат повідомив, що незабаром поставлять там табличку з гравіюванням, пам'ятник.

"Комсомольська правда" також повідомила, що поховали Віктора Януковича-молодшого поряд з героями, де покояться останки солдатів часів Кримської війни, а також члени екіпажу російського атомохода "Курськ" не тільки тому, що місце престижне. У храмі кажуть, що син екс-президента зробив героїчний вчинок, а значить, гідний цього місця.

На кладовище приїжджав екс-президент України Віктор Янукович, його дружина, вся в чорному, Людмила Янукович зі старшим сином Олександром Людмила, дружина покійного Ольга з 5-річним сином Іллею і найближчі друзі, - розповіли "КП" співробітники кладовища.

Церемонію прощання проводив настоятель Свято-Нікольського храму отець Георгій.

Роззяви потягнулися до могили Віктора Януковича-молодшого на наступний же день після похорону. Севастопольці йшли на військове кладовище, щоб подивитися. Були й ті, хто поставив свічку, помолився. Біля безіменної могили з вінками "Від дружини", "Від родини Бондар", "Від рідних".

За словами співробітників кладовища, перед похоронами на місці, де зараз свіжа могила, росли кущі. Ділянка досить велика - 11 на 11 метрів.

Крім того, "КП" дізналася, скільки коштували ритуальні послуги. Панахиду за Януковичом-молодшим справили за 1000 рублів, а переказ землі обійшлося рідним і близьким в 600 рублів.
Зараз паркан, який огороджує територію навколо великої ділянки, де розташовані це та інші поховання, закрили на замок. Потрапити до могили неможливо.

До слова, ділянки тут дуже дорогі. Одне місце коштує близько 1500-2000 доларів.

У спеціальному реєстрі міста відомостей про цей похорон немає, - розповіло джерело в адміністрації Севастополя. Ба більше - сім'я Януковича домовлялася безпосередньо з настоятелем Свято-Нікольського храму, оскільки могила розташована на відгородженій ділянці поряд з церквою, яка не належить місту, а є власністю церкви. 

Організацією похорону, починаючи від доставки тіла з аеропорту і завершуючи викопуванням могили, займалася приватна севастопольська фірма.

Нагадаємо, у Севастополі 23 березня 2015 року таємно поховали 33-річного Віктора Януковича-молодшого, який за трагічних обставин загинув на Байкалі.