Польща хоче постійно бачити на своїй території війська НАТО

Польща прагне, аби війська країн НАТО дислокувалися на її території на постійній основі

Про це заявив місцевому телебаченню міністр національної оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

“Ми прагнемо постійної дислокації військ НАТО в Республіці Польщі, ведемо переговори. Ми також готуємо елементи постійної присутності”, - заявив Сємоняк.

Він підкреслив, що на сьогодні Польща приділяє значну увагу присутності союзників на своїй території на ротаційній основі.

“Сподіваюся, що в цьому році близько десяти тисяч військовослужбовців союзників прибуде на навчання до Польщі. Ми вже звикаємо до того, що територією Польщі пересуватимуться американські союзники”, - зауважив міністр.

Сємоняк наголосив також, що Польща найближчим часом приділятиме значну увагу навчанням з мобілізації і підготовки резервістів. Зокрема, в одну з військових частин напередодні з резерву по тривозі викликали 554 особи, які мають прибути в місце дислокації частини, до якої вони приписані, для подальшої участі в навчаннях.

За інформацією міністра, польське оборонне відомство хоче, аби з 2017 року у військових частинах щороку тренувалися 38 тис. резервістів.