В авіакатастрофі у Франції загинув німецький оперний співак українського походження

У Німецькій опері в Дюссельдорфі підтвердили інформацію про загибель оперного співака Олега Брижака, який починав свою кар'єру у Львівській опері

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на німецьку газету Bild, передає Еспресо.TV.

"Німецька Опера в Дюссельдорфі/Дуйсбурзі сумує за басом-баритоном Олегом Брижаком. Він став однією з жертв катастрофи рейсу U49525", - написав у своєму "Твітері" журналіст німецького видання Bild Гонне Гарлінг.

У Німецькій опері в Дюссельдорфі підтвердили інформацію про загибель співака.

"Ми втратили великого виконавця і велику людину Олега Брижака. Ми вражені", - заявив генеральний директор театру Крістоф Майєр.

У серпні минулого року Олег Брижак розповів в інтерв'ю DW.de, що його батько був українцем. Тоді співак зазначив, що йому дуже важко спостерігати за подіями в Україні.

Брижак народився в Казахстані в 1960 році, закінчив музичне училище в Караганді і консерваторію в Алма-Аті. В 1986-1991 роках виступав в оперних театрах Львова, Челябінська і Санкт-Петербурга. У 1996 році Брижак став солістом Німецької опери в Дюссельдорфі.

Нагадаємо, літак А320, що летів з Іспанії в ФРН, розбився у вівторок у французьких Альпах.

На борту лайнера перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. За даними ЗМІ, на борту літака перебували 16 німецьких школярів. Українців  серед загиблих у катастрофі літака у Франції немає.