Аваков: Коли до зали уряду зайшов слідчий, багато хто здригнувся

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав сьогоднішнє затримання глави ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького "щепленням для латентних і прямих корупціонерів"

Про це він заявив сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу", передає Еспресо.TV.

"Це європейський досвід боротьби з корупцією. Ми виходимо з того, що публічність - це така ж зброя проти корупції та таких собі "договорняків" всередині судово-правової системи, як і закони, які ухвалюються.

Те, що сьогодні сталося, - не спектакль і не показуха, це публічне щеплення, яке потрібна нам усім, це та звичка, яка повинна виробитися. Щеплення для латентних і прямих корупціонерів", - зауважив Аваков.

Міністр також додав, що кадри сьогоднішнього затримання викличуть "холодок" у серці корупціонерів.

"Кожен із цих людей, хто "заробляє", як вони кажуть, гроші на держбюджеті, буде тихенько прокручувати ці кадри з деяким холодком в серці. Скажу більше: вважаю, коли мова зайшла про процесуального слідчого, багато хто в цьому залі здригнувся", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання уряду правоохоронці затримали голову ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, посадовців затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 208 Кримінального кодексу України. Бочковський та Стоєцький звинувачуються у зловживаннях у сфері державних закупівель.