ГПУ: Суд арештував судно, яке незаконно зайшло в порт окупованого Криму

За клопотанням Генпрокуратури арештовано судно судно "Kanton" за порушення порядку заходу у порти АР Крим

Як повідомив заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, під час слідства було встановлено, що одне із суден під прапором острівної держави Тувалу у липні 2014 року незаконно перебувало у закритому порту міста Севастополь, а у березні цього року зайшло для завантаження до Херсонського морського торгівельного порту, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Негайно організованими та проведеними відповідно до кримінального процесуального законодавства України слідчими діями отримано беззаперечні докази щодо вчинення капітаном судна – громадянином Туреччини злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України.

У зв’язку з цим йому складено письмове повідомлення про підозру, яке у передбаченому законодавством порядку разом із запитом про міжнародну правову допомогу направлено до компетентних органів Турецької Республіки.

24 березня Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого про арешт судна "Kanton" (тоннажем 5 тисяч) та заборону його використання", - йдеться у повідомленні.

Наразі судно перебуває у Херсонському морському торгівельному порту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів.

"Кропітка робота для забезпечення невідворотності покарання за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України (Крим) продовжується", – зазначив  Матіос.