Іноземні ЗМІ прокоментували арешт "у прямому ефірі" київських урядовців

Західні ЗМІ відзначили публічний характер затримання керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Європейську правду

Польський портал TVN24 назвав це затримання "показухою": "Міліція приходить на засідання уряду і вдягає кайданки на урядовців. Показуха в Києві".

У Associated Press, чиє повідомлення наводить The New York Times, також наголосили на надзвичайній публічності затримання. "Надміру публічний характер затримання у середу було подано як розроблений з метою проілюструвати, що антикорупційний процес набирає обертів", - зазначається в повідомленні.

На тому, що українських урядовців затримували в "прямому ефірі", акцентувала і французька газета Le Figaro. "Двох українських високопосадовців, підозрюваних у корупції, затримали прямо перед камерами на засіданні уряду, яке транслювалося в прямому ефірі", - повідомило видання.

Чеське видання Ceske Noviny озаглавило свою публікацію про затримання українських чиновників "Арешт перед камерами на засіданні українського уряду".

На тому, що "затримання відбувалося в прямому ефірі", кілька разів наголосило у своєму матеріалі німецьке видання Spiegel Online.

Британська служба ВВС і балтійський портал Delfi теж констатували, що затримання високопосадовців відбулося прямо на засіданні уряду.

Як повідомляло Еспресо.TV, в середу, 25 березня, під час засідання уряду правоохоронці взяли під варту голову ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, посадовців затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 208 Кримінального кодексу України. Бочковський та Стоєцький звинувачуються у зловживаннях у сфері державних закупівель.