Німецькі пілоти бояться літати на літаках Airbus після вчорашньої авіакатастрофи

Пілоти почали бойкотувати польоти на літаках Airbus, оскільки слідчі не змогли пояснити причину аварії літака Airbus A320

За даними The Times, подібні випадки сталися в аеропортах Хітроу, Станстед, Манчестер, а також в аеропортах Німеччини. Пілоти відмовилися летіти "з особистих причин", передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Літак Germanwings, який напередодні зазнав аварії на півдні Франції, був побудований в 1990 році і переданий в експлуатацію Lufthansa в 1991 році. Це був один з найстаріших лайнерів в авіапарку Germanwings: його загальний наліт становив 58 тис. 300 годин і 46 тис. 700 циклів "зліт-посадка".

Видання зазначає, що пілоти відмовлялися сідати за штурвал літаків A320, у яких загальний наліт був приблизно таким же.

На січень 2015 середній вік літаків Germanwings становив 9,2 року. Останній раз повітряне судно проходило штатну перевірку в понеділок, 23 березня.

За даними Spiegel, після авіакатастрофи кілька екіпажів Germanwings відмовилися здійснювати польоти на літаках Airbus. Зокрема, починаючи з полудня 24 березня в аеропорту Дюссельдорфа був скасований виліт кількох літаків. Подібне сталося і з вильотами деяких літаків Airbus компанії Lufthansa. За даними видання, мова йде про рейси в Мадрид, Лондон і Стокгольм.

Жертвами авіакатастрофи на півдні Франції стали 150 осіб, у тому числі шість членів екіпажу. Літак летів з Барселони в Дюссельдорф.