Під час засідання уряду затримали голову ДСНС Бочковського та його заступника (ВІДЕО, ФОТО)

Під час засідання уряду правоохоронці затримали голову ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького

Це відбулося сьогодні під час засідання кабінету міністрів України, передає Еспресо.TV.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, посадовців затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 208 Кримінального кодексу України.

Голова МВС пояснив, що Бочковський та Стоєцький звинувачуються у зловживаннях у сфері державних закупівель. 

За інформацією слідчих, Бочковський і Стоєцький організували корупційну схему тендерної закупки паливно-мастильних матеріалів у компаній "Лукойл", "Альянс" тощо за завищеними цінами.При цьому компанії, які пропонували нижчі ціни, до тендерів не допускалися.

"Є дуже проста схема, в рамках цієї простої схеми державні закупівлі здійснюються через приватну компанію. Приватна компанія перераховує нерезиденту України, офшорної компанії на острові Джерсі, з острова Джерсі на іншу приватну компанію, що належить Стаецкому і Бочковскому. Після чого ці гроші діляться на їх карткові відповідні рахунки, відкриті, в тому числі в банках Ciprus. Я не знаходжу можливим іншого виходу з того, що ми сьогодні зробили. Я вважаю, що це щеплення", - додав Аваков.

Аваков також повідомив, що наразі відповідно до закону України проводяться обшику, вилучені речі, листи, які будуть використані як докази. Протягом доби затриманим буде оголошена підозра. 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив звільнити Бочковського і призначити тимчасово виконуючого його обов'яки.

"Уряд підтримує рішення про звільнення керівника і його першого заступника, як і всієї регіональнлї вертикалі",- наголосив Яценюк.