Правий сектор не має наміру роззброюватися

"Добровольчий український корпус" ПС заявив, що не коритиметься рішенню влади розпустити добровольчі батальйони.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу формування.

У батальйоні вважають, що на нинішню українську владу можливий тиск з боку Кремля з метою розформувати незаконні формування.

"У пункті 10-му" Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей "безпосередньо говориться про роззброєння формувань, що не входять в систему МО, МВС і СБУ (під прописану в "Комплексі заходів "категорію" незаконних груп "підпадають саме українські добровольці, оскільки бунтівники з ДНР і ЛНР в рамках "Закону про особливий порядок самоврядування" повинні перетворитися на "загони народної міліції")", - зазначено в повідомленні.

У Правому секторі вважають, що в Мінську були досягнуті "таємні домовленості" про розпуск і відвід з фронту бійців добровольчих батальйонів.

"Добровольчий Український Корпус і надалі захищатиме українську землю, і нам не потрібен ні один дозвіл, щоб цим займатися!" – зазначається також у повідомленні.

Як повідомлялося, на початок осені 2014 року в Україні було створено чи перебувало на стадії формування 44 батальйону територіальної оборони ЗСУ, 32 добровольчих батальйону патрульної служби міліції, 3 батальйону особливого призначення Нацгвардії, а також кілька від Добровольчого українського корпусу. ДУК Правий сектор не входить в число законних збройних формувань.