Експерти завтра мають повідомити, чи скасує ЄС візи для українців

Група експертів, які працюють над питанням можливості надання Україні безвізового режиму з ЄС, можуть оприлюднити свої висновки вже цієї п'ятниці

Про це на брифінгу заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Відповідаючи на питання журналістів щодо дати оприлюднення висновків щодо безвізового режиму України з Євросоюзом, Томбінський зазначив, що ці питання завтра будуть темою конференції, бо сьогодні експертна місія працює в Україні.

Голова представництва ЄС в Україні наголосив, що саме за результатами роботи експертної групи Єврокомісія прийматиме рішення щодо звернення до країн Євросоюзу про запровадження безвізового режиму з Україною.

Водночас він наголосив, що сумнівається в прийнятті рішення про безвізовий режим на Ризькому саміті у травні цього року.

"На основі висновків експертів Європейська комісія подасть до європейських країн своє звернення, щоб це (безвізовий режим, – Ред.) зробити. Але цих експертних висновків іще немає, а до Ризького саміту нам залишилося вісім тижнів", – підкреслив Томбінський.

Посол також зауважив, що запровадження безвізового режиму – дуже складний, але узгоджений з українською стороною процес. За його словами, він охоплює спочатку інституціональну, правову, а вже потім імплементаційну роботу.