Канада і Німеччина заборонять пілоту залишатися одному в кабіні

Канада і Німеччина оголосили про зміни в правилах безпеки польотів: у кабіні пілота весь час повинні перебувати як мінімум дві людини

Асоціація авіаперевізників Німеччини заявила, що всі авіакомпанії країни, включаючи Lufthansa і Germanwings, домовилися про це правило, передає Еспресо.TV з посиланням на "ВВС".

Як підкреслив представник асоціації, вимогу про знаходження в кабіні як мінімум двох людей почнуть застосовувати негайно.

Міністр транспорту Канади Ліза Райт також заявила, що влада країни зобов'яже всі авіакомпанії дотримуватися нового правила безпеки польотів.

Це має підвищити безпеку польотів після катастрофи з літаком Germanwings, другий пілот якого, ймовірно, міг навмисно розбити літак.

Раніше британський бюджетний авіаперевізник Easyjet і норвезький лоукостер Norwegian Air Shuttle повідомили, що вимагатимуть постійного знаходження в кабіні пілота як мінімум двох людей на всіх авіарейсах.

Нагадаємо, лайнер Airbus A320 авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, у вівторок вдень розбився у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції.

Унаслідок катастрофи, за останніми даними, загинули 150 осіб.

Проти одного з пілотів літака Airbus А320 авіакомпанії Germanwings, який направив лайнер до землі, порушено справу "про навмисне вбивство".

Прокурор Марселя підкреслив, що другий пілот Андреас Любіца свідомо пішов на зниження висоти.

За словами прокурора, на записи з бортового самописця чути, як іде перший пілот, а другий залишається в кабіні один.