Коломойський про Путіна: "Він такий же рейдер, як і ми"

Екс-губернатор Дніпропетровщини заявив, що розуміє, чому президент Росії Володимир Путін захопив Крим

Про це Коломойський сказав у своєму останньому інтерв'ю виданню The Financial Times перед відставкою, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Дзеркало тижня

"Він просто скористався ситуацією, - жартома пояснив олігарх учинок Путіна. - Він такий же рейдер, як і ми".

"Коломойський вважає, що термін "рейдер" більше комплімент, ніж образа", - зазначає видання. Рейдери в розумінні олігарха – це вовки, які очищають ліс.

Коломойський також відзначив недосконалість закону. "Там, де хтось не керує своєю власністю належним чином, з'являється конфлікт між акціонерами", - сказав Коломойський FT.

Як пише видання, Київ побоюється, що у олігарха Ігоря Коломойського залишилося занадто багато важелів влади, які він встиг "накопичити" в ролі регіонального губернатора.

У статті наголошується, що боротьба двох найвпливовіших людей в Україні, колись союзників, "викликала політичний землетрус і показала наявність гіршої внутрішньої кризи, яка поглинає новий уряд країни після минулорічної революції".

За минулий рік, зазначає видання, вплив Коломойського дуже розширився. Одеська область наразі перебуває під впливом одного з його найближчих соратників Ігоря Палиці. Олігарх також має тісні зв'язки з владою у Харкові. Водночас Коломойський заявив виданню, що "час олігархів закінчився". "Зараз ера тільки одного олігарха", - додав він.

Нагадаємо, Коломойський пішов у відставку після скандалу навколо "Укртранснафти" і "Укрнафти". 19 березня Верховна Рада прийняла закон (25 березня його підписав президент Порошенко), який впорядковує виплату дивідендів акціонерними товариствами, а також дозволяє "Нафтогазу" отримати контроль над "Укрнафтою". Того ж дня спостережна рада ПАТ "Укртранснафта" відсторонила від виконання своїх повноважень главу компанії Олександра  Лазорка, якого звинувачують у лобіюванні інтересів Коломойського в компанії.