Мене хочуть перетворити на політичного активіста, - Макаревич

Російський музикант, лідер гурту "Машина часу" зазначає, що втомився від теми політики

Про це Андрій Макаревич розповів в інтерв’ю ізраїльському виданню Haaretz, пише Газета.ру.

Лідер "Машини часу" вважає, що його хочуть перетворити на політичного активіста. На запитання журналіста щодо бажання Макаревича вести розмову на політичну тематику музикант відповів, що йому набридла ця тема. "Є певне коло людей, в Росії і за межами країни, яке хоче перетворити мене в політичного активіста. У мене особисто немає жодного бажання брати участь у подібній діяльності", - зазначив музикант. Він додав, що у нього є можливість висловлювати все, що він хоче сказати, через свою творчість.

Макаревич також сказав, що у жителів Ізраїлю є приголомшлива здатність. "Я не знаю, як можна до цього звикнути, але здається, що ви всі звикли до того, що постійно сидите на пороховій бочці. І це не заважає вам отримувати від життя задоволення; ви просто завжди готові", - пояснив музикант.

"У Росії було добре протягом десяти років, країна процвітала, всі були щасливі. Потім усе розвалилося, і в результаті настрій народу дуже нестабільний", - повідомив Макаревич.

Відповідаючи на питання, чи думає він про еміграцію, музикант зазначив, що все, що він робить, пов'язане з людьми, які живуть тут (у Росії). "Просто поїхати кудись, щоб піти на спокій - я до цього поки не готовий, я все ще працююча людина", - підкреслив він.

Крім того, Макаревич назвав себе оптимістом. За словами музиканта, він вірить, що світ прагне до гармонії.