Міжнародна федерація судиться з Росією через допінг її легкоатлетів

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) на рішення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) про дискваліфікацію шести російських легкоатлетів

IAAF не згодна з вибірковим анулюванням результатів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Виконуючий обов'язки президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Вадим Зеліченок заявив, що подача IAAF апеляції в CAS на рішення РУСАДА про дискваліфікацію шести російських легкоатлетів не стала несподіваною.

"Я припускав, що міжнародна асоціація буде апелювати до термінів дискваліфікації спортсменів. Думаю, треба взяти невелику тимчасову паузу. Але я не бачу в даний момент підстав звертатися до Спортивного арбітражного суду. Спочатку нам треба отримати документи від IAAF. Тільки після уважного їх вивчення ми, не виключаю, будемо оскаржувати апеляцію IAAF за деякими термінами деяких спортсменів", - каже Зеліченок.

Заступник генерального директора з міжнародного співробітництва РУСАДА Ігор Загорський заявив, що поняття selective disqualification в кодексі Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) та інших міжнародних документах не існує. Тому IAAF повинна більш чітко сформулювати свою позицію і пояснити, що має на увазі під вибірковою дискваліфікацією. Разом з тим Загорський зазначив, що питання позбавлення спортсменів олімпійських медалей знаходиться в юрисдикції IAAF.

Причиною покарання олімпійських чемпіонів зі спортивної ходьби Валерія Борчина, Сергія Кірдяпкіна і Ольги Каніськіна, а також чемпіона світу Сергія Бакуліна і віце-чемпіона світу Володимира Канайкіна стали аномальні відхилення показників крові в їх біологічних паспортах. На підставі даних біологічного паспорта була відсторонена від спорту й чемпіонка Олімпійських ігор-2012 в бігу на 3000 метрів з перешкодами Юлія Заріпова.

Справа чемпіонки світу-2011 в семиборстві Тетяни Чернової все ще перебуває на стадії розгляду.