Мохник і Швайка готові назло Авакову пройти тест на детекторі брехні

Колишні міністри-свободівці вважають звинувачення голови МВС на їхню адресу безпідставними і погрожують притягти його до відповідальності

"За свої слова і безпідставні звинувачення доведеться відповідати усім, у тому числі тим, хто від безсилля і страху намагається сьогодні хоч якось вкусити "Свободу", ховаючи власну корумпованість і некомпетентність... огульні звинувачення в якійсь корупції на адресу свободівських міністрів виглядають вже навіть не смішно", - цитує екс-керівника Мінагрополітики Ігоря Швайку прес-служба ВО "Свобода", повідомляє Еспресо.TV.

"Якщо ведеться слідство щодо діяльності моєї або Мохника, то готові прийняти виклик і відповідати навіть фейсбучним міністрам... Ми готові відповідати на всі питання і претензії правоохоронних органів", - підкреслив Швайка.

Він висловив готовність пройти тест на "детекторі брехні" разом із нинішніми чиновниками в уряді.

"25 березня міністр внутрішніх справ ні з того ні з сього робить випад проти "Свободи" та "свободівців". Якось так збіглося, що Аваков про це заявляє тоді, коли саме він мав би відповідати за призначення та діяльність посадових осіб, затриманих на засіданні уряду. Адже це він разом з Яценюком проштовхував Бочковського на посаду голови ГСЧС", - цитується також заява екс-міністра екології Андрія Мохника.

На думку Мохника, Авакова роздратував пікет проти корупції в уряді, організований "Свободою".

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Аваков заявив про проведення розслідування щодо діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства екології та природних ресурсів за часів Швайки та Мохника. "У "Свободі" є два міністра, які були в складі попереднього уряду, по обох міністерствам йде розслідування", - сказав глава МВС на брифінгу 25 березня.

"Насамперед, мова йде про компанії, які діють у складі блоку МінАПК, - Державна зернова корпорація і ряд інших компаній. Там справді має місце предмет наших інтересів. Те ж стосується низки компаній, які діяли в Мінекології. Це традиційні зловживання, як і в ГСЧС, але колись потрібно з ними закінчувати", - роз'яснив Аваков.