У Єкатеринбурзі жінку звинуватили у співпраці з "Правим сектором"

Мешканці Єкатеринбурга Катерині Вологженіновій закидають членство у "Правому секторі" через читання українських сайтів

Кримінальну справу проти жінки за звинуваченням у перепості записів в Інтернеті було порушено ще в січні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Новий регіон".

Єдиною "провиною" Катерини був перепост в мережі "ВКонтакте" випусків популярної української передачі "Хоробрі серця" про бійців у зоні АТО, а також передплата на групи "УНСО" і "Правий сектор", що дозволяли жінці читати стрічку новин цих груп. Слідчі ж намагалися звинуватити її у членстві в "Правому секторі".

Як пояснювала жінка, обшук в її квартирі відбувався з порушеннями. Слідчі, які прийшли до неї під виглядом представників інтернет-провайдера, привели з собою понятих, які замість того, щоб просто спостерігати за ходом обшуку, заходилися порпатися у речах Вологженінової. По завершенні обшуку Катерині не видали ніяких документів, ані опису вилучених речей, ані протоколу допиту, і не роз'яснили її прав, у тому числі права на адвоката.

Наразі кримінальна справа стосовно Вологжанінової розкручується на повну. Матеріали, виявлені на її сторінці в соцмережі, правоохоронці передали на лінгвістичну експертизу.

За словами жінки, їй стало нудно слухати "вакханалію ненависті" по російських телеканалах, і вона вирішила докопатися до правди про події в Україні та почитати альтернативну інформацію – за що і поплатилася. "Я сама сповна наслухалася образ від співробітників. Рівень ксенофобії та шовінізму просто зашкалює", – нарікає Вологжанінова.