Через кризу російський завод перестав збирати Peugeot, Citroеn і Mitsubishi

Завод "ПСМА Рус" в Калузі збирається призупинити виробництво автомобілів Peugeot, Citroеn і Mitsubishi

Про це по овідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу підприємства, передає РБК.

Йдеться, зокрема, йде про моделі Citroеn C4 Седан і Peugeot 408. Виробляти ці моделі не будуть аж до 10 липня 2015 року. Крім того, в період з 27 квітня по 12 травня 2015 буде частково зупинено виробництво на лінії позашляховиків Mitsubishi Outlander і Mitsubishi Pajero Sport.

Причиною прийняття такого рішення прес-служба підприємства пояснює складною ситуацією на російському автомобільному ринку і подальшим падінням попиту.

"Даний період буде трактуватися як простий і буде відповідним чином оплачений співробітникам", - наводить агентство слова свого співрозмовника.

Крім цього 31 березня будуть припинені деякі трудові договори працівників у зв'язку із закінченням терміну їх дії.

На цьому тижні керівник заводської осередку Міжрегіонального профспілки працівників автопрому (МПРА) Володимир Сорокін заявляв, що після закінчення термінових договорів 31 березня компанію можуть покинути 500-800 працівників з 2 тис.

Російські автозаводи масово почали коригувати свої виробничі програми після обвалу продажів в лютому. Згідно зі звітом Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), в лютому цього року продажі нових автомобілів і легкого комерційного транспорту (LCV) впали на 37,9% в порівнянні з лютим 2014 року. Результати лютого наблизилися до показників кризового 2009 року, коли щомісячне зниження продажів автомобілів коливалося в діапазоні 30-50%.

На тлі зниження виробництва до скорочення готуються й інші російські заводи. У їх числі - калузький завод Volkswagen Group Rus, Nissan у Петербурзі. General Motors 18 березня заявив про припинення до кінця поточного року продажів в Росії марок Opel і моделей масового сегмента Chevrolet. Вдобавок автоконцерн оголосив, що згорне виробництво на своїх російських заводах в Санкт-Петербурзі і калінінградському "Автоторі", а також заморозить проект будівництва виробничого майданчика для випуску Chevrolet Niva другого покоління