Чорногорія сподівається, що до кінця року її візьмуть до НАТО

Чорногорія розраховує вступити в НАТО до кінця 2015 року і покладається в цьому питанні на підтримку Болгарії

Про це за підсумками переговорів із прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим заявив голова уряду Чорногорії Міло Джуканович, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"До кінця 2015 року ми повинні бути членами НАТО. Ми виконуємо всі вимоги Північноатлантичного альянсу і відповідаємо необхідним критеріям, сподіваюся, що до кінця року нас візьмуть. НАТО має розширюватись і поширювати євроатлантичні цінності на весь континент", – сказав Джуканович.

"Переконаний, що позитивний досвід Чорногорії допоможе й іншим балканським країнам стати членами євроатлантичної спільноти, яка є сьогодні гарантом стабільності", – додав прем'єр-міністр.

"Світ на Балкани прийде тоді, коли всі країни регіону будуть в ЄС і НАТО", – наголосив, у свою чергу, Борисов. Він зазначив, що Болгарія готова надати Чорногорії необхідну допомогу. "Я переконаний, що Чорногорія абсолютно підходить НАТО, і ми надамо їй повну підтримку. Об'єднаними зусиллями ми зробимо Балкани безпечним регіоном", – пообіцяв голова болгарського уряду.

Нагадаємо, постійний представник Росії при НАТО Олександр Грушко нещодавно визнав, що Північноатлантичний альянс перевершує Росію в усіх категоріях озброєння.