Коломойський пояснив, коли "Укрнафта" виплатить дивіденди державі

"Укрнафта", одним з акціонерів якої є бізнесмен Ігор Коломойський, виплатить дивіденди державі після того, як НАК "Нафтогаз" віддасть хоча б частину 100-мільярдного боргу перед компанією

Про це Коломойський заявив в ефірі телеканалу "1+1", передає Еспресо.TV.

 "Протягом багатьох років НАК "Нафтогаз", який є головним акціонером "Укрнафти", вилучав (щоб не сказати крав) газ, який вона добувала, не сплачуючи при цьому жодної копійки. І ось так він накрав на сьогоднішній день 10,5 млрд кубів газу, який при нинішній ціні оцінюється в 100 мільярдів", - сказав бізнесмен.

За його словами, коли навколо "Укрнафти" розгорівся скандал, акціонери компанії вирішили, що виплатять дивіденди, якщо "Нафтогаз" поверне хоча б 5-6 мільярдів із 100.

"Хай розрахуються хоч трохи, і ми тоді заплатимо і дивіденди, і заплатимо оренду, все заплатимо, і з приватними акціонерами розрахуємося", - сказав Коломойський.

При цьому він зазначив, що у "Укрнафти" є як приватні акціонери, які асоціюються з Коломойським, так й інституціональні - фонди "Dragon Capital", "Конкорд-Інвест" та інші.

"Тому весь сир-бор не в тому, що ми не заплатили дивіденди. Він полягає в тому, що НАК "Нафтогаз" знекровив компанію "Укрнафта", а тепер для того, щоб, я так розумію, десь підсвідомо замести сліди, приймаються закони, щоб не платити за ці 10,5 млрд кубів газу", - сказав Коломойський.

За словами бізнесмена, зараз йде підготовка до судового процесу з приводу боргу "Нафтогазу" перед "Укрнафтою". "Ми отримаємо або мирову угоду, або взаєморозуміння, або вердикт трибуналу. Міжнародного, до речі, а не українського", - зазначив Коломойський.