Кримський футбольний союз "змавпував" статут російської організації

Кримський футбольний союз об'єднає регіональну громадську організацію "Федерація футболу Криму" і регіональну громадську організацію "Федерація футболу Севастополя"

Як заявив глава інвестиційної компанії "Арена-Крим" Юрій Ветоха, який брав участь у розробці документа, статут створюваної громадської організації Кримський футбольний союз (КФС) уже відправили на узгодження в Міністерство спорту Росії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"За основу ми брали статути Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) і Російського футбольного союзу (РФС). КФС буде громадською організацією. Президія організації складатиметься з чотирьох осіб - президент, генеральний секретар і два віце-президенти, по одному від Криму і Севастополя. Далі у вертикалі будуть різні комітети - ліцензування, контрольно-дисциплінарний і так далі. Ми пропонуємо концепцію, вона повинна пройти узгодження. Ми розраховуємо, що вже наступного тижня документ буде відправлений на реєстрацію", - каже Ветоха.

Керівництво спілки буде вибрано на всекримської конференції, яка має відбутися до кінця квітня

Наприкінці липня 2014 кримські клуби СКЧФ, "Перлина" та ТСК були допущені до ліцензування рішенням бюро виконкому РФС, а потім стали учасниками другого дивізіону чемпіонату Росії. Це рішення опротестувало керівництво Федерації футболу України (ФФУ).

УЄФА 4 грудня 2014 заборонив кримським клубам брати участь в чемпіонаті Росії з 1 січня 2015 року, зробивши Крим "спеціальною зоною". Без згоди УЄФА і ФФУ РФС не має права проводити турніри на території Криму. На виконкомі РФС в січні було прийнято рішення виключити кримські клуби з чемпіонату Росії.